refurbished computers and laptops

Bij Budget Computers verkopen we naast nieuwe producten ook refurbished computers, randapparatuur en accessoires. Wat houdt dat precies in en wat kun je verwachten als je bij ons een refurbished product koopt? Op deze pagina vertellen we precies hoe het zit met onze refurbished computer hardware.

Bekijk onze:

Wat is refurbishing?

Refurbished artikelen zijn gebruikte artikelen die door ons zijn getest, schoongemaakt, gecontroleerd op slijtage en defecten en (zo nodig) gerepareerd. We hebben er liefde en aandacht in gestopt, dus dan weet je dat het goed is. Met een refurbished product ben je goedkoper uit en ben je ook nog eens een lekker duurzaam bezig. Je geeft een product dat nog prima geschikt is zo namelijk een tweede leven. Bij Budget Computers hebben we jarenlange ervaring in het refurbishen van o.a. gebruikte laptops, gebruikte desktops, gebruikte printers en gebruikte routers en switches.

Wat is de geschiedenis van een refurbished computer?

Onze refurbished laptops en desktops (maar ook onze refurbished printers) zijn vaak apparaten die in gebruik zijn geweest in een kantooromgeving. Als deze apparaten vervangen worden voor nieuwe dan worden de oude niet weggegooid maar komen ze beschikbaar voor de tweedehands markt. Wij kopen deze gebruikte desktops en gebruikte laptops op en refurbishen ze, zodat ze nog jaren meekunnen.

Waarom een refurbished computer kopen?

Omdat het goed is voor zowel het milieu als je portemonnee. Veel te vaak worden gebruikte computers afgedankt zodra ze langzamer worden. Dat is echt nergens voor nodig. Met een beetje onderhoud en misschien een slimme upgrade kunnen ze vaak nog jaren mee. Gun jij een gebruikte computer een tweede leven? Dan ben je lekker duurzaam bezig en ook nog eens goedkoper uit. Twee vliegen in één klap!

Ziet een refurbished computer er uit als nieuw?

Refurbished systemen zijn tweedehands systemen. Het is normaal dat ze sporen van gebruik vertonen. Denk aan lichte krassen of beschadigde hoekjes. Grote beschadigingen zullen we altijd proberen te repareren in het refurbishingtraject. Is er sprake is van grote beschadigingen die we niet hebben kunnen repareren? Dan zullen we dit altijd vermelden in de beschrijving van het product en tonen op de foto's. Bij kleine gebruikschade doen we dit niet. Op de batterijen van gebruikte laptops geven geen garantie. We testen wel altijd of de batterijen werken, maar we controleren niet de accuduur.

Zit er garantie op een refurbished computer?

De meeste aanbieders geven geen garantie op hun tweedehands computers. Dat doen wij anders. Omdat we onze gebruikte laptops en desktop PC's zelf refurbishen weten we zeker dat ze in orde zijn. We geven daarom 3 maanden garantie op al onze refurbished artikelen. Gaat er in die periode toch iets stuk? Dan repareren we het of krijg jij je geld terug. Zonder morren.

Staat er Windows op mijn refurbished computer?

Ja, we installeren al onze refurbished laptops en refurbished desktop PC's standaard met een nederlandstalige Windows-versie en we controleren of er een Windows licentiesticker op de machine aanwezig is. Ook installeren we alle drivers dus ze worden door ons gebruiksklaar afgeleverd. Welke Windows-versie we installeren kan per refurbished computer verschillen, maar we zullen het altijd vermelden in de omschrijving van het artikel.